Чернігівський обласний центр народної творчості



Головна » 2024 » Червень » 5 » В онлайн-проєкті «І творчість може стати зброєю. Пісні та вірші, народжені війною» з нами Варвинська громада
В онлайн-проєкті «І творчість може стати зброєю. Пісні та вірші, народжені війною» з нами Варвинська громада
13:55
Представляємо творчість Інни Рубан-Оленіч.
Інна Іванівна народилася 2 серпня 1984 року в селі Гнідинці Варвинського району Чернігівської області. Здобула педагогічну й мистецьку освіту (НДУ ім. М. Гоголя, ЧФ ДАКККіМ та магістратура ДАКККіМ). Працює вчителем мистецтва у Світличненському ЗЗСО І–ІІ ст. Гнідинцівського ЗЗСО І-ІІІ ст., керівником народного аматорського вокального жіночого ансамблю «Мрія» Гнідинцівського СБК й викладачем хореографії КЗ «Варвинська мистецька школа».
Вірші пані Інна почала писати з раннього дитинства. У її доробку понад 1000 поезій і більше 50 пісень, прозові твори. Пише пісні (музику та вірші), виконує їх на концертах і фестивалях. У репертуарі ансамблю «Мрія» – понад 15 пісень авторки.
Поетичні твори Інни Рубан-Оленіч публікувалися в газетах «Слово Варвинщини», «Гаудеамус» та 39 колективних збірках. Мрія про персональні видання наразі лишається мрією. Не на часі, хоча поезій на різні смаки й різної тематики вистачило б на кілька збірок.
Пані Інна систематично презентує свою творчість на сайті «Клуб поезії» та у поетичних ФБ-спільнотах, бере участь у поетичних конкурсах, на яких посідає призові місця. Але найціннішими здобутками авторка вважає такі:
- спецвідзнака Київського Палацу дітей та юнацтва у номінації «Пісенна лірика» на Міжнародному літературному конкурсі «Коронація слова – 2020»;
- звання фіналістки за збірку «Дзеркало душі» в номінації «Пісенна лірика» («Коронація слова – 2021»);
- спецвідзнака «Золотий диск» Міжнародного молодіжного фестивалю «Мистецькі барви-2014» за авторську пісню «Артист».
У час війни гіркі сторінки у житті народу, знищені мрії та понівечені долі відгукуються болючими віршами та пронизливими піснями. Правдиво, щемно, гірко… Такими словами можна охарактеризувати сьогоднішню творчість Інни Рубан-Оленіч – з надією на те, що скоро з’являться радісні вірші про нашу Перемогу і процвітання України.








https://fex.net/ru/s/fcrs53f


Категорія: Регіональні заходи | Переглядів: 33 | Додав: lena | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Червень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Пошук

Форма входу

Вітаю Вас Гість


Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Статистика

О.Майшев © 2024 | Чернігівський обласний центр народної творчості.