Чернігівський обласний центр народної творчості



Головна » 2024 » Червень » 5 » Продовжуємо літературно-пісенний онлайн-проєкт «І творчість може стати зброєю. Пісні та вірші, народжені війною»
Продовжуємо літературно-пісенний онлайн-проєкт «І творчість може стати зброєю. Пісні та вірші, народжені війною»
14:12
У літературно-пісенному онлайн-проєкті «І творчість може стати зброєю. Пісні та вірші, народжені війною» представляємо творчість мешканця Варвинської громади Григорія Сидоренка.
Григорій Володимирович народився 7 серпня 1952 року в Білорусі (Гомельська область, Брагинський район, село Ковель). У 1972 році закінчив Гомельське музично-педагогічне училище (клас хорового диригування), за освітньою лінією – вчитель музики і співів. Маючи гарні природні вокальні здібності, брав участь у місцевій художній самодіяльності при Будинку культури, потім працював керівником естрадного оркестру Брагинського районного будинку культури.
У 1986 році після великої техногенної катастрофи на Чорнобильській АЕС сім’я переїхала в селище Варва Чернігівської області. Незважаючи на те, що Григорій Сидоренко влаштовується на роботу слюсарем-ремонтником Гнідинцівського газопереробного заводу, все ж таки знаходить і те, що йому ближче до душі й серця – бере активну участь у виступах народного аматорського духового оркестру Варвинського будинку культури (як інструменталістом, так і солістом). Паралельно з роботою пан Григорій знаходить час для написання пісень. Зі своїми авторськими творами він виступає на місцевих святах, фестивалях, проводить авторські вечори «Спів, що заворожує» (2007), «Пісня в житті нас не забуде» (2009, смт Варва, село Озеряни, село Гнідинці, Варвинський район).
У 2008 році Григорій Володимирович бере участь у XVIII Всеукраїнському фестивалі-конкурсі мистецтв «Боромля – 2008» (Сумська область) і отримує диплом лауреата І премії, який вручає народний артист України Дмитро Гнатюк.
Григорій Сидоренко співпрацює з багатьма поетами: Ігорем Годенковим, Олександром Морозом, Ганною Пономаренко, Яковом Заярою, Ніною Арендар та іншими. Популяризує відеоролики зі своїми піснями, викладаючи їх в інтернет-мережі Фейсбук.


Категорія: Регіональні заходи | Переглядів: 34 | Додав: lena | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Червень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Пошук

Форма входу

Вітаю Вас Гість


Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Статистика

О.Майшев © 2024 | Чернігівський обласний центр народної творчості.