Чернігівський обласний центр народної творчості



Головна » 2024 » Червень » 6 » Продовжуємо літературно-мистецький проєкт «І творчість може стати зброєю. Пісні та вірші, народжені війною»
Продовжуємо літературно-мистецький проєкт «І творчість може стати зброєю. Пісні та вірші, народжені війною»
12:58
У проєкті «І творчість може стати зброєю. Пісні та вірші, народжені війною» представляємо творчість бобровичанина Григорія Лишка – поета, чиє перо буває ніжнішим за літній легіт, а буває гострішим за сталевий багнет. Залежить від ситуації…
Ось що нам пишуть земляки пана Григорія.
«Хто причастився до Поезії хоч раз, добре розуміє, що Муза дуже примхлива. Вона приходить лише тоді, коли серце щире, відкрите до краси та болю. Саме таким і є наш місцевий поет Григорій Лишко, який своїми творами здатний чарувати, підбадьорювати, бути порадником для читачів різних поколінь.
Григорій Михайлович народився 3 серпня 1952 року в селі Силовичі на Ічнянщині. Після закінчення школи вступив до Ніжинського педагогічного інституту ім. М. Гоголя, який закінчив у 1973 році, здобувши фах учителя історії і правознавства.
Спочатку пан Григорій працював у школі на Миколаївщині, а потім переїхав до Бобровиці, де займав керівні посади при райкомі партії, завідував відділом агітації та пропаганди, згодом 5 років працював у Верховній Раді.
Нині Григорій Михайлович на заслуженому відпочинку. Допомагає своїм донечкам виховувати внуків (а у нього дві онуки, онук і дві правнучки). У вільний час пише вірші.
У доробку Григорія Лишка багато поетичних творів. Частина з них упорядкована і видана у збірках «Віршовані роздуми» та «Хочу вірити».
Поет неодноразово був переможцем щорічного Всеукраїнського конкурсу ім. П. Тичини «Добридень тобі, Україно моя!», брав участь у VI обласному поетичному фестивалі «Дотиком душі», який відбувся 2023 року в Чернігівській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Софії та Олександра Русових. До фестивалю долучилося понад 100 поетів, вірші 41-го з яких увійшли до альманаху «Первоцвіт». До цієї когорти долучився і Григорій Лишко.
Нещодавно у Бобровицькому МБК відбувся вечір «Лист нащадкам» за участі поета й аматорів МБК, який надовго запам’ятається глядачам».

https://www.facebook.com/chocnt/videos/852602676886548?locale=uk_UA


Категорія: Регіональні заходи | Переглядів: 36 | Додав: lena | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Червень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Пошук

Форма входу

Вітаю Вас Гість


Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Статистика

О.Майшев © 2024 | Чернігівський обласний центр народної творчості.