Головна » 2025»Квітень»22 » Онлайн-проєкт «Бережемо та популяризуємо народні традиції»
Онлайн-проєкт «Бережемо та популяризуємо народні традиції»
13:36
В онлайн-проєкті «Бережемо та популяризуємо народні традиції» (рубрика «Збережемо традиції предків: випікання паски на Чернігівщині») з нами знову Михайло-Коцюбинська громада.
Інформацію надано відділом освіти, молоді, спорту, культури і туризму Михайло-Коцюбинської селищної ради (начальник – Лідія Гаєвська).
Ось як печуть паску в селі Льгів Левковицького старостинського округу.
Для опари беремо 200 мл молока, 70 г дріжджів, 50 г цукру, 100 г борошна. Все змішуємо і ставимо в тепле місце на 12 годин для бродіння.
В опару, яка підійшла, додаємо 10 яєць, 40 г цукру, 10 г солі, по 500 мл сметани й молока, 200 г вершкового масла, 2–2,5 кг борошна. Ставимо в тепле місце для розстоювання.
Випікаємо при температурі 200–220 градусів годину.
Що за чим та як робити – дивіться у відео.