Чернігівський обласний центр народної творчості



Головна » 2024 » Травень » 3 » Продовжуємо онлайн-проєкт «Бережемо та популяризуємо народні традиції»
Продовжуємо онлайн-проєкт «Бережемо та популяризуємо народні традиції»
11:02
Снов'янський клуб-бібліотека, с. Снов'янка Киселівської ТГ Чернігівського району Чернігівської області в особі завідувачки Ніни Дубини надсилає автентичний рецепт паски, записаний зі слів мешканки села Кудри Ніни Іванівни,1936 р.н.
Рецепт столітньої паски, що завжди вдається
1 літр молока (скип'ятити)
1 склянку з літра залишити не кип'яченою
до склянки некип'яченого молока кімнатної температури додаємо 2-3 ложки борошна, розмішати, щоб було за густиною як сметана і додаємо до гарячого кип'яченого молока, щоб наче заварилося, туди ж додаємо цукор грам 600, також у гаряче молоко додаємо масло або маргарин 200 грам щоб розтало.
Потім усю суміш потроху додаємо до борошна, розмішуємо у широкій мисці, додати 10 жовтків.
Тісто має бути тепле, але не гаряче.
В кінці додають 100 грам "живих" дріжджів, попередньо розчинивши у теплій воді. Тісто замішують, щоб було не туге і залишають на 1-2 години у теплій кімнаті, щоб підійшло.
Форми змащують смальцем, заповнюю десь на третину тістом.
Із прісного тіста роблять прикраси: хрест, квіточки, листочки.
А яйця красять в шелупинні цибулі.


Категорія: Регіональні заходи | Переглядів: 94 | Додав: lena | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Пошук

Форма входу

Вітаю Вас Гість


Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Статистика

О.Майшев © 2024 | Чернігівський обласний центр народної творчості.