Головна » 2024»Травень»3 » Рецепт Великодньої пасхи від жительки с.Канівщина
Рецепт Великодньої пасхи від жительки с.Канівщина
11:06
СТРИГУН ГАННИ МИХАЙЛІВНИ. Рецепт розрахований на 1 кг борошна. З такої кількості складників виходить приблизно 3 паски середнього розміру. Інгредієнти: • 1 кг борошна, • 400 г молока, • 10 жовтків, • 100 г дріжджів, • 200 г масла, • 300 г цукру, • 100 г родзинок (за бажанням), • 0,5 ч. ложки солі. Спочатку треба замісити опару: дріжджі розчинити у теплому молоці, додати 100 г цукру і 200 г борошна, добре перемішати і поставити у тепле місце, щоб опара збільшилась удвоє. Потім додати решту цукру, жовтки, сіль і борошно, вимісити, додати родзинки. Замісити до однорідності і наприкінці влити розтоплене, але охолоджене масло. Топити його найкраще на водяній бані. Місити приблизно 10-15 хв, поки тісто не почне відставати від рук. Поставити у тепле місце, щоб збільшилось удвоє. Розкласти тісто у форми, заповнюючи 1/3 об’єму, дати знову піднятись вдвоє. Перед випіканням верх паски прикрашається косичками та джгутиками виготовлених з прісного тіста, і змащується сирим жовтком.