Головна » 2025»Березень»20 » Шеф-кухар та ресторатор Євген Клопотенко відвідав Чернігівщину
Шеф-кухар та ресторатор Євген Клопотенко відвідав Чернігівщину
14:13
Відомий український шеф-кухар та ресторатор Євген Клопотенко відвідав Чернігівщину з метою дослідження місцевої гастрономічної спадщини. Під час свого візиту він ознайомився з унікальними стравами регіону, зокрема тими, що включені до Обласного переліку нематеріальної культурної спадщини Чернігівщини.
У Ніжині Клопотенко разом із місцевим краєзнавцем Сергієм Зозулею скуштував «Розсольник зі свинячими нирками» та ніжинську ікру з огірків.
У селі Сиволож Плисківської громади він спільно з господинями готував кашу «Бабка» за відродженим старовинним рецептом.
У Корюківській громаді шеф-кухар навчався приготуванню місцевої страви «Сировадна» та дегустував «Корюківські смажені огірки».
Цей візит спрямований на популяризацію та збереження кулінарної спадщини України, підкреслюючи важливість традиційних рецептів у формуванні національної ідентичності.