Свіжий сир– 1 кг, яйця – 5 шт., масло – 200 г, сметана – 400 г, цукор – 300 г, родзинки – 100 г, ваніль, горіхи, цукати – за смаком. Сир протерти через сито або перемолоти на м’ясорубці. В окремій ємності розтерти яйця з цукром та ваніллю в однорідну суміш і додати її до сиру. Також у масу вмішати до однорідності сметану й масло. Важливий етап: масу потрібно нагріти, але не дати їй закипіти. Якщо з’явиться хоча б один пухирець, негайно зняти з вогню і поставити в холодну воду. Помішувати, поки не охолоне. Потім додати родзинки й перемішати. Масу викласти на полотняну серветку, покласти у зручний посуд або спеціальну форму і придавити невеликим пресом. Залишити, поки не стече вся сироватка. Перед подачею зберігати в холодильнику. Подаючи, акуратно викласти на тарілку і присипати підсмаженими горіхами або цукатами за смаком.