Чернігівський обласний центр народної творчості



Головна » 2020 » Червень » 2 » ПОЛОЖЕННЯ ОБЛАСНОГО ЛІТЕРАТУРНО-ХУДОЖНЬОГО КОНКУРСУ «ЗДОРОВ’Я В ДОЛОНЯХ»
ПОЛОЖЕННЯ ОБЛАСНОГО ЛІТЕРАТУРНО-ХУДОЖНЬОГО КОНКУРСУ «ЗДОРОВ’Я В ДОЛОНЯХ»
13:59
Анотація
У зв’язку з епідеміологічною ситуацією, що склалася в Україні, з метою запобігання поширення коронавірусної інфекції розроблялися норми і правила поведінки в громадських місцях, офісах і вдома. Тривалі карантинні обмеження, змінили світогляд багатьох людей і, зокрема, дітей на звичайні побутові правила поводження.
Обласний літературно-художній конкурс «Здоров’я в долонях», розроблений з метою протидії та інформування ризиків COVID-19, навчання дітей поведінці в суспільстві, не тільки в період карантину, у цікавій літературно-художній формі.
Назва «Здоров’я в долонях» розкриває значення повчальних висловів, таких як: «твоє здоров’я в твоїх руках», «все в твоїх руках», «чисті руки – запорука здоров’я» тощо; підвищує відповідальність цільової аудиторії на яку спрямований даний конкурс.
Конкурс проводиться в два етапи: на першому етапі члени журі обирають літературний твір: оповідання, вірш тощо, який найкраще розкриє мету конкурсу; на другому етапі до конкурсу долучаться художники, які запропонують своє художнє бачення, обраних за результатами першого етапу.
Кінцевим результатом конкурсу є літературно-художнє видання для дітей, що дозволить зацікавити і навчити правильній поведінці в умовах сьогодення.
Обласний літературно-художній конкурс «Здоров’я в долонях» розроблений в рамках заходів, присвячених до Міжнародного дня захисту дітей.

1. Загальні положення
1.1. Обласний літературно-художній конкурс «Здоров’я в долонях» на кращий ілюстрований літературний твір (далі – конкурс) відбудеться у
2020 році з 01 по 30 червня у два етапи.
1.2. Метою конкурсу є:
- виявлення обдарованих творчих особистостей в галузі образотворчого і літературного мистецтв (поетів, прозаїків, драматургів, літераторів, художників тощо);
- популяризація художньої творчості в рамках окремого напрямку книжкової ілюстрації;
- формування моральних цінностей та здорового способу життя у дітей та молоді засобами художньої та літературної творчості;
- залучення засобів масової інформації та суспільства до книг та їх візуально-ілюстрованої складової;
- обмін досвідом і підвищення професійного рівня художників та літераторів.
1.3. Основними завданнями конкурсу є:
- залучення широкого кола громадськості до участі в культурному житті регіону;
- сприяння розвитку літературно-художнього процесу на Чернігівщині.
2. Оргкомітет конкурсу
- Департамент культури і туризму, національностей та релігій ЧОДА;
- Комунальний заклад «Обласний центр народної творчості» Чернігівської обласної ради;
- Комунальний заклад «Чернігівська обласна універсальна наукова бібліотека імені В. Г. Короленка» Чернігівської обласної ради;
- Комунальний заклад «Обласна бібліотека для дітей» Чернігівської обласної ради.

3. Умови і порядок проведення
3.1. Конкурс відбудеться у 2020 році з 01 по 30 червня в два етапи:
І етап літературний з 01 по 18 червня:
надсилаються літературні твори та 19 червня – оголошується переможець І етапу;
ІІ етап художній з 20 по 29 червня:
за результатами переможця І етапу надсилаються художні ескізи;
30 червня – оголошення переможця конкурсу.

3.2. Для участі у І етапі конкурсу необхідно з 01 по 18 червня надіслати на електронні адреси korolenkozahodu@gmail.com , ostrovskogo@online.ua авторські художні твори українською мовою: оповідання, вірш тощо. Вимоги до оформлення:
3.2.1. Тексти творів надсилаються у текстовому редакторі Microsoft Word (doc). Назва файлу повинна відповідати ПІБ автора(ів).
3.2.2. Обсяг тексту не більше 2-х сторінок формату A4, всі поля – 2 см, без колонтитулів, без переносу частин слів. Шрифт – Times New Roman, розмір – 14, міжрядковий інтервал – 1,5.
3.2.3. Автори відповідають за правильність, точність даних та фактів, які наводяться, грамотність та художню досконалість.

3.3. Для участі у ІІ етапі конкурсу необхідно з 20 по 29 червня надіслати на електронну адресу chocnt@ukr.net ілюстрацію в PDF форматі до твору переможця І етапу.
Художник повинен не просто створити зображення, важливо щоб зображення розкривало текст літературного твору, допомагало читачеві зануритися у світ, створений письменником. Художні роботи приймаються в будь-якій техніці та виконані будь-якими матеріалами (гуаш, акварель, туш, кольорові олівці, пастель та ін.), які відповідають темі літературного твору. Для участі у конкурсі приймаються, як окремі роботи, так і цикл робіт не більше п’яти, виконані на аркуші паперу формату А4. Роботи повинні бути виконані самостійно автором.
3.4. У конкурсі беруть участь літератори, письменники, поети, художники-ілюстратори, майстри з декоративного розпису, народного живопису, художники аматори та творчі особи різного віку.
3.5. Надсилаючи роботи на конкурс автори дають згоду на друк своїх робіт, якщо вони будуть обрані, як переможці, для подальшої публікації.

4. Журі конкурсу
4.1. Для визначення переможців конкурсу оргкомітет на своєму засіданні створює журі, до складу якого запрошуються діячі культури та мистецтва (поети, письменники, літературознавці, фахівці у сфері мови і літератури, літературні критики, видавці, художники, майстри народних ремесел та інші) та визначає його голову.
4.2. Журі оцінює конкурсні роботи за такими критеріями:
- відповідність конкурсної роботи встановленій темі;
- глибина розкриття теми в конкурсній роботі;
- емоційний відгук (робота запам’яталася, викликала позитивне емоційне забарвлення);
- композиційне і кольорове рішення;
- оригінальність;
- художність (вміння естетично і зі смаком представити матеріал, колористика, композиція);
- авторська позиція.
4.3. Журі залишає за собою право не приймати роботи до розгляду у зв’язку з їх невідповідністю критеріям конкурсу. При необхідності члени журі залишають за собою право визначити більше, ніж одного, переможця в кожному етапі, але не більше двох.

5. Порядок проведення конкурсу
5.1. Прийом літературних творів для участі у І етапі здійснюється у термін з 01 червня до 18 червня з поміткою І етап (контактні телефони:
(067) 89-82-401 - Мальована Алла Миколаївна, (093)58-52-055 Вечерська Галина Миколаївна.
5.2. Прийом художніх робіт для участі у ІІ етапі здійснюється у термін з 20 червня до 29 червня 2020 року з поміткою ІІ етап (контактний телефон: (063) 18-52-109 – Солонець Юлія Юріївна, (098) 33-52-816 – Лопата Тетяна Олександрівна).
5.3. Роботи приймаються у визначені терміни разом із заповненою заявкою. Роботи, надіслані з запізненням, не розглядаються.

Заявка
для участі в Обласному літературно-художньому конкурсі
«Здоров’я в долонях»
1.ПІБ______________________________________________________________
2. Місце роботи (навчання)___________________________________________
3. Населений пункт _________________________________________________
3. Вік автора _______________________________________________________
4. Назва роботи (твору)______________________________________________
5. Контактна інформація:
- номер телефону___________________________________________________
- електронна адреса _________________________________________________


Переглядів: 292 | Додав: lena | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Червень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Пошук

Форма входу

Вітаю Вас Гість


Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Статистика

О.Майшев © 2024 | Чернігівський обласний центр народної творчості.