Чернігівський обласний центр народної творчості



Головна » 2020 » Червень » 17
«Гартаначка – страва з картоплі Носівщини» (Чернігівська обл., Носівська ОТГ)

Гартаначку в різних регіонах України просто називають польовою кашею. Проте, для Носівщини – це зовсім різні страви.
Географічна широта не обмежується територією Носівщини.
Основою страви є картопля. Почищену та покришену картоплю засипали у казан з киплячою водою, додавали сіль. Коли картопля зварилася до підготованості, додається промите пшоно. Після готовності страви зливається юшка, заправляється обжареною на салі цибулею, кришеною зеленню. Це – «зливанка». «Гартаначка» затовкується дрібно покришеним, вижареним салом з цибулею, сирими яйцями, подрібненою зеленню (зелена цибуля, кріп, рідко - петрушка). Іноді готується на основі м’ясного бульйону. У 2018 ... Читати далі »
Категорія: Оголошення | Переглядів: 524 | Додав: lena | Дата: 17-Червня-2020 | Коментарі (0)

Переклад

Інформація

Календар

«  Червень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Пошук

Форма входу

Вітаю Вас Гість


Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Статистика

О.Майшев © 2024 | Чернігівський обласний центр народної творчості.