Чернігівський обласний центр народної творчості



Головна » 2024 » Квітень » 2 » Розпочинаємо онлайн-проєкт «У час буремний музи не мовчать»
Розпочинаємо онлайн-проєкт «У час буремний музи не мовчать»
12:15
У час буремний музи не мовчать.
Гримить набатом їх повноголосся,
Хай зникне із землі біди печать!
Щоб небо синє й золоте колосся,
Щоб Перемога – світлом і теплом,
Весняним сонцем – ніжним і ласкавим.
Лунатимуть овації кругом –
Зберуться українці всі гуртом
На переможну радісну виставу!


Адресуємо ці рядки всім, хто не уявляє свого життя без театру. І найперше – аматорським театральним колективам Чернігівщини, які попри всі перипетії сучасності продовжують працювати й дарувати свою творчість глядачам. Адже театр – це не професія, це стиль і сенс життя, який супроводжує вас, де б ви не були. Це універсальна мова спілкування людини з буттям. Театр – один із найдавніших видів мистецтва, він завжди був, є і залишається осмисленням актуального та реакцією на нього, дає людині шанс зберегти й утвердити свою гідність, дарує шанс на виживання в найекстремальніших умовах.
27 березня – Міжнародний день театру. Це свято підкреслює значимість творчої праці майстрів та аматорів сценічного мистецтва. Адже український театр органічно поєднав кращі традиції і набутки світової та національної культури. Він був є і завжди буде могутнім засобом утвердження загальнолюдських цінностей, джерелом високої духовності й натхнення.
Високо цінуємо талант акторів Чернігівщини, зокрема учасників аматорських колективів, їхню самовіддану працю на ниві театрального мистецтва, значний внесок у зміцнення духовності українського народу. У професійне свято зичимо міцного здоров’я, щастя, достатку, добробуту й наснаги для нових творчих злетів, чудових вистав, бурхливих оплесків та аншлагів у залах.

До Міжнародного дня театру КЗ «Обласний центр народної творчості» ЧОР запускає мистецький онлайн-проєкт «У час буремний музи не мовчать». Його мета – збереження й популяризація традицій аматорського театрального мистецтва, привернення до них громадської уваги, виявлення нових цікавих театральних колективів, талановитих режисерів та виконавців, пошуку креативних ідей і напрямів.
У цей тривожний час, на жаль, ми не завжди можемо зібратися разом у театральній залі, переглянути улюблені вистави та зустрітись у колі друзів. Тому Обласний центр народної творчості презентує театральний онлайн-марафон кращих постановок української та світової драматургії від аматорських театральних колективів Чернігівщини.
Отже, розпочинаємо…


Категорія: Регіональні заходи | Переглядів: 50 | Додав: lena | Теги: онлайн-проєкт «У час буремний музи | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Пошук

Форма входу

Вітаю Вас Гість


Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Статистика

О.Майшев © 2024 | Чернігівський обласний центр народної творчості.