Чернігівський обласний центр народної творчості



Головна » 2024 » Квітень » 2 » Онлайн-проєкт «У час буремний музи не мовчать»
Онлайн-проєкт «У час буремний музи не мовчать»
13:27
У межах мистецького онлайн-проєкту «У час буремний музи не мовчать» до вашої уваги – народний аматорський театральний колектив «Мельпомена» міського будинку культури Корюківської міської ради (керівник - Олена Литвинова).
Цей колектив був заснований у 2003 році на базі Корюківського районного будинку культури. Серед учасників колективу – старшокласники й молодь міста (10 осіб).
З 2016 року до «Мельпомени» долучилась і доросла група з 16 осіб, серед яких – люди різного віку та фахових категорій: викладачі освітніх закладів і вихователі, юристи й місцеве керівництво. Розширюється репертуар, зростає кількість учасників (наприклад, у виставі «Сорочинський ярмарок» їх налічувалося 86). Кожна вистава видатних класиків та сучасних авторів сприймається глядачами вельми позитивно. Винагорода для акторів – шквал овацій і захоплених відгуків. Зростає увага до роботи «Мельпомени» у глядачів із сусідніх сіл.
З 2018 року доросла група колективу почала працювати над виставою Михайла Старицького «За двома зайцями». А вже невдовзі відбулася прем’єра. В цій постановці було задіяно 47 учасників.
«Вечори на хуторі біля Диканьки» – вистава, в якій класика поєдналася з елементами сучасності. Відтоді колектив працює без перерви на відпочинок. У його творчому доробку з’являється все більше театральних постановок, на які глядачі чекають з нетерпінням. Та хіба лише великими формами роботи обмежується «Мельпомена»? В арсеналі колективу – монологи, мініатюри, художнє читання, літературно-музичні композиції тощо. Актори «Мельпомени» постійно беруть участь у театралізованих заходах дитячої ігрової кімнати «Весела Булька», що успішно діє та розвивається в БК.
Важкі зараз умови, війна змінила хід нашого життя, але великий дружний колектив не складає рук. Уся команда підвищує свій виконавський рівень репетиціями; учасники колективу беруть участь у тематичних програмах, фестивалях. Готується до показу благодійна вистава «Кайдашева сім’я».
Життя продовжується… З майбутнім… З надією на Перемогу!






Категорія: Регіональні заходи | Переглядів: 55 | Додав: lena | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Пошук

Форма входу

Вітаю Вас Гість


Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Статистика

О.Майшев © 2024 | Чернігівський обласний центр народної творчості.