Чернігівський обласний центр народної творчості



Головна » 2024 » Квітень » 2 » Онлайн-проєкт «У час буремний музи не мовчать»
Онлайн-проєкт «У час буремний музи не мовчать»
13:37
До мистецького онлайн-проєкту «У час буремний музи не мовчать» долучився народний аматорський театр естради «Фенікс» комунального закладу «Сосницький будинок культури» Сосницької селищної ради (керівник – Валентина Серавіна).
Колектив був створений у 1975 році як агітбригада при Сосницькому районному будинку культури. Агітбригада мала назву «Хлібодар», основним її завданням була участь в агітаційних концертах і виступах колективу БК перед жителями сіл Сосниччини й колгоспниками.
Згодом агітбригаду перейменовують у театр естради, а в листопаді 1984 року колектив здобуває звання «народний аматорський». У репертуарі театру з’являються твори класиків української драматургії: «Сватання», «Бой-жінка», «За двома зайцями» та інші.
У жовтні 2018 року керівницею народного аматорського театру естради «Хлібодар» стає Валентина Серавіна. За освітою Валентина Миколаївна – режисер театрально-масових заходів та викладачка акторської майстерності. Навесні 2019 року колектив театру дебютує на Міжнародному фестивалі аматорських театрів «Лискавиця» в Ніжині з новим півторагодинним спектаклем «Світське товариство» за мотивами твору Михайла Старицького «По-модньому». Цього ж року під час підтвердження звання «народний» театр отримує нову назву «Фенікс», яка несе в собі ідею відродження. Як птах фенікс відроджується з попелу, так і театр виходить на новий рівень. У його репертуарі стає все більше повноцінних вистав, сучасних постановок. З однією з таких – «Олена не прийшла додому» Олександра Володарського – колектив театру у 2021 році бере участь у Всеукраїнському фестивалі аматорських театрів «Від Гіпаніса до Борисфена» в Очакові, де посідає ІІІ місце серед дорослих театрів.
Нині «Фенікс» готує патріотичні скетчі та сценки, з якими бере участь у благодійних концертах Сосницького будинку культури, збираючи кошти на потреби ЗСУ. Тільки за 2023 рік Сосницькому БК вдалося зібрати 133000 гривень. Паралельно з виступами на благодійних концертах колектив театру готує до показу новий великий і життєствердний спектакль «Наречений нарозхват» за твором Олексія Комаровського.
Наразі у «Феніксі» 13 учасників.







Категорія: Регіональні заходи | Переглядів: 39 | Додав: lena | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Пошук

Форма входу

Вітаю Вас Гість


Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Статистика

О.Майшев © 2024 | Чернігівський обласний центр народної творчості.