Чернігівський обласний центр народної творчості



Головна » 2024 » Квітень » 24 » Проєкт «Відомі постаті становлення та розвитку аматорського мистецтва на Чернігівщині»
Проєкт «Відомі постаті становлення та розвитку аматорського мистецтва на Чернігівщині»
12:30
Проєкт «Відомі постаті становлення та розвитку аматорського мистецтва на Чернігівщині» триває.
Запрошуємо до знайомства з директором Прилуцького міського будинку культури, керівником народного аматорського театру естради «Камертон», естрадним співаком, викладачем фахових дисциплін, волонтером Олександром Дубовиком.
Олександр Олександрович народився у Прилуках у творчій сім’ї. Закінчив школу № 14, вступив до Ніжинського культурно-освітнього училища, де здобув спеціальність «Керівник духового оркестру». Розпочав трудову діяльність директором Товкачівського будинку культури Прилуцького району Чернігівської області. З 1991 року працює у Прилуках у середній школі № 10, з 1994 року – в центрі творчості дітей та юнацтва. У цей період навчається на музично-педагогічному факультеті Ніжинського педагогічного інституту імені М. В. Гоголя. У 2002 році засновує народний аматорський театр естради «Камертон», незмінним керівником якого лишається і сьогодні. У 2008 році закінчує Чернігівський філіал Національної Академії керівних кадрів культури і мистецтв, у 2009 році – Київську національну академію керівних кадрів культури і мистецтв та отримує диплом магістра за спеціальністю «Музичне мистецтво».
З 2012 року і донині – викладач гри на музичному інструменті та методики музичного виховання в КЗ «Прилуцький гуманітарно-педагогічний фаховий коледж імені Івана Франка».
На посаді директора Прилуцького міського будинку культури перебував з 2002 до 2011 року. А також, удруге, обіймає цю посаду з 2017 року й дотепер.
За період роботи зарекомендував себе здібним організатором, ініціативним керівником. Велику увагу приділяє забезпеченню МБК кваліфікованими кадрами, розвиткові колективів художньої самодіяльності, зміцненню матеріально-технічної бази, розширенню сфери платних послуг, які надаються населенню, участі колективів МБК в конкурсах та фестивалях різних рівнів.
У Прилуцькому міському будинку культури працюють 25 колективів, 12 із яких мають почесні звання «народний аматорський» і «зразковий аматорський». Прилучани та всі охочі мають змогу бачити роботу МБК на сторінках у соціальних мережах, а на ютуб-каналі Прилуцького міського будинку культури можна переглядати відео з концертів: https://www.youtube.com/.../UCNry-rqeEP9V9iYpf00kaaw/videos
Олександр Дубовик – багатогранна особистість. Він – голова правління у благодійній організації «Мистецькі барви», засновник і директор міжнародного молодіжного фестивалю «Мистецькі барви». Має значний досвід участі у грантових проєктах, зокрема, у 2017 році був членом команди проєкту COMUS, а у 2020-му брав участь у проєкті «Жива історія Прилук», який підтримали ГО «Інша освіта» й міжнародні донори. У 2023 році Олександр Олександрович – учасник ініціативної групи, що реалізувала проєкт #CоціальнийпростірМБК за підтримки МОМ. Пан Олександр ініціює та організовує культурно-мистецькі заходи, бере участь у проведенні різноманітних культурних проєктів протягом 25 років.
З початком повномасштабної війни на території України на базі Прилуцького МБК було організовано волонтерський рух, учасники якого почали плести маскувальні сітки, здійснювати доставку продуктових наборів, засобів гігієни й медикаментів воїнам ЗСУ, ТРО, тимчасово переміщеним особам і тим мешканцям, які опинилися у скрутних обставинах та потребували допомоги. У 2023 році проведено понад 100 благодійних заходів, організованих міським будинком культури спільно з благодійною організацією «Мистецькі барви». У результаті – придбано, перефарбовано, відремонтовано 9 авто й передано на потреби ЗСУ, а загалом від початку повномасштабного вторгнення придбано 12 автомобілів для ЗСУ.
Олександр Олександрович – комунікабельний, креативний, цілеспрямований і завзятий у досягненні поставлених цілей. Постійно працює над власним професійним розвитком, вдосконалює свої знання та навички, активно впроваджує в роботу нові методики, ідеї і технології.
У різні роки творчої діяльності нагороджений грамотами Міністерства культури і мистецтв України, Чернігівської обласної державної адміністрації та виконавчого комітету Прилуцької міської ради за розвиток самодіяльної народної творчості, участь вокальних колективів у міжнародних та всеукраїнських фестивалях, сумлінне виконання посадових обов’язків; подякою благодійного фестивалю «Золотий Фенікс»; дипломом за вагомий внесок у розвиток культури й мистецтв, дитячої та юнацької творчості; подякою начальника Прилуцького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки І. Черняка за надання допомоги у забезпеченні захисту Прилук.


Категорія: Регіональні заходи | Переглядів: 34 | Додав: lena | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Пошук

Форма входу

Вітаю Вас Гість


Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Статистика

О.Майшев © 2024 | Чернігівський обласний центр народної творчості.