Чернігівський обласний центр народної творчості



Головна » 2024 » Квітень » 24 » Онлайн-проєкт «Бережемо та популяризуємо народні традиції» триває
Онлайн-проєкт «Бережемо та популяризуємо народні традиції» триває
13:55
У рубриці «Збережемо традиції предків: випікання паски та орнамент писанки Чернігівщини» пропонуємо до вашої уваги рецепт великодньої випічки від господинь із Комарівки – більшою мірою класичний, але дещо осучаснений.
Українська паска
Для її приготування потрібно взяти 750–800 г борошна, 220 мл теплого молока, 10 г сухих дріжджів, яйце, яєчний жовток, 250 г цукру, 100 г вершкового масла, 30 г олії, по 100 г родзинок, цукрової пудри й кокосової стружки, апельсин та сік половинки апельсина.
У глибокій ємності змішати тепле молоко, столову ложку цукру та дріжджі. Перемішати інгредієнти, накрити рушником і залишити на 15 хвилин. Після цього додати яйце, жовток, сіль, цукор, вершкове масло та олію, цедру і сік апельсина, ваніль. Перемішати все вінчиком. Поступово підсипаючи борошно, замішувати тісто спочатку ложкою, а потім – руками доти, доки воно почне добре відставати від рук. Вимішене тісто потрібно знову накрити рушником і залишити в теплому місці на годину.
Далі вмішати в тісто підготовлені родзинки, заповнити форми для пасок на третину й залишити на 10–20 хвилин.
Випікати 40 хвилин у духовці при температурі 160 °C. Готові паски змастити зверху глазур’ю (цукрова пудра + апельсиновий сік) і посипати кокосовою стружкою.





Категорія: Регіональні заходи | Переглядів: 29 | Додав: lena | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Пошук

Форма входу

Вітаю Вас Гість


Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Статистика

О.Майшев © 2024 | Чернігівський обласний центр народної творчості.