Лекція «Як змінювалися раціон і рецепти основних страв українців у XVIII–XX століттях» від кандидата історичних наук, завідувача експозиційного відділу «Карпати» Національного музею народної архітектури та побуту (м. Київ) Вадима Назаренка, якому від усіх – величезний респект! Так майстерно та зі знанням справи подавати інформацію вміє далеко не кожен! Розташувавшись у затишному інтеграційному просторі з креативною назвою «Art&Media Hub», ми ніби здійснили подорож у часі кулінарними сторінками української історії – від «хліба насущного» і до, власне, борщу – страви, народженої саме в Україні та внесеної до Списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО (2022 рік, елемент «Культура приготування українського борщу»). Батьківщина борщу – місто Київ, перша згадка про цю страву датована 1584 роком. Отже, вкрасти наш борщ і привласнити собі не зможе ніхто, хай хоч гопки скаче! Слухачі нагородили пана лектора щирими оплесками. А директорка ОЦНТ Надія Заваліна вручила йому ще й подяку від ор
...
Читати далі »