Головна » 2024»Квітень»26 » Онлайн-проєкт «Бережемо та популяризуємо народні традиції»
Онлайн-проєкт «Бережемо та популяризуємо народні традиції»
11:38
Рецептом простої, але дуже смачної паски поділилася Валентина Ушач. Цей рецепт Валентина перейняла від своєї мами Ганни Привалій. Нам знадобиться 400 мл молока, 1 кг пшеничного борошна, 11 г сухих дріжджів, 10 яєць, 400 г цукру, 0,5 ч. л. солі, 10 г ванільного цукру, 400 г вершкового маргарину, 300 г родзинок. Покрокове приготування Для приготування пасок потрібно підготувати всі продукти за списком. Маргарин беремо вершковий для випічки. Розбиваємо яйця, додаємо сіль, ванільний цукор і цукровий пісок. Збиваємо до пишності. Пшеничне борошно просіваємо через дрібне сито і змішуємо з родзинками та сухими дріжджами. Розтоплюємо маргарин. Переливаємо яєчну масу у велику ємність (господиня використовує п’ятилітрову каструлю). Можна відразу в ній збивати яйця. Додаємо тепле молоко і розтоплений маргарин, збиваємо хвилину. Засипаємо все борошно з родзинками та дріжджами. Вимішуємо. Накриваємо ємність рушником і прибираємо в тепло на годину. Потім тісто (воно рідкувате) розкладаємо в паперові або металеві формочки, наповнюючи їх наполовину. Для цього господиня радить використовувати ополоник, так швидше та зручніше. Залишаємо формочки з тістом відпочити в теплі на пів годинки, прикривши рушником. Випікаємо паски в розігрітій до 180 градусів духовці 40 хвилин. Охолоджуємо випічку й потім знімаємо паперові формочки. Можна залишити і в них, якщо потрібно для тривалого зберігання. Остиглі паски покриваємо будь-якою глазур’ю (господиня використовує цукрову безбілкову глазур із лимоном на желатині). Даємо глазурі трохи схопитися, буквально 5–7 хвилин. Це робимо для того, щоб кондитерська посипка не почала забарвлювати білу глазур. Прикрашаємо за бажанням (господиня використовує кондитерську посипку). Даємо час повністю застигнути глазурі – і паски готові!