До онлайн-проєкту «Традиційні страви Чернігівщини» долучився відділ культури і туризму Прилуцької міської ради з автентичними кулінарними рецептами страв із гарбуза традиційної кухні Прилук. Особливості авторської лексики збережено.
Каша гарбузова Складові: вершкове масло, цукор, рис, яйце, ванілін, гарбуз. Гарбуз помийте, почистіть від шкірки й насіння, поріжте невеликими кубиками. У каструлю налийте молоко і доведіть до кипіння. У кипляче молоко помістіть гарбуз та варіть на повільному вогні, періодично помішуючи. Промийте рис холодною водою, покладіть до гарбуза, додайте цукор і доведіть до кипіння. Поставте у духовку. Як рис буде майже готовий, додайте яйце, масло, ванілін і поставте знов у духовку.
Гарбуз тушений з яблуками Складові: гарбуз, цукор, яблука, лимон, вершкове масло, вода. Гарбуз помийте, почистіть від шкірки, насіння й поріжте невеликими кубиками. Яблука помийте і теж поріжте так само. Покладіть усе в каструлю, додайте трохи води. Варіть на слабкому вогні, поклавши цукор. Доведіть до кипіння. Поставте в духовку на 30–40 хвилин (тушкувати на слабкому вогні). Коли гарбуз буде готовий, додайте вершкове масло і сік лимона.
Смачного!
|