Головна » 2023 » Грудень » 04
До онлайн-проєкту «Традиційні страви Чернігівщини» долучився відділ культури і туризму Прилуцької міської ради з автентичними кулінарними рецептами страв із гарбуза традиційної кухні Прилук. Особливості авторської лексики збережено. Каша гарбузова Складові: вершкове масло, цукор, рис, яйце, ванілін, гарбуз. Гарбуз помийте, почистіть від шкірки й насіння, поріжте невеликими кубиками. У каструлю налийте молоко і доведіть до кипіння. У кипляче молоко помістіть гарбуз та варіть на повільному вогні, періодично помішуючи. Промийте рис холодною водою, покладіть до гарбуза, додайте цукор і доведіть до кипіння. Поставте у духовку. Як рис буде майже готовий, додайте яйце, масло, ванілін і поставте знов у духовку. Гарбуз тушений з яблуками Складові: гарбуз, цукор, яблука, лимон, вершкове масло, вода. Гарбуз помийте, почистіть від шкірки, насіння й поріжте невеликими кубиками. Яблука помийте і теж п
...
Читати далі »
|
Онлайн-проєкт «Традиційні страви Чернігівщини» триває. Сьогодні з нами Кіптівська громада. Інформацію зібрала директорка БК села Вовчок Ірина Ткаченко. До вашої уваги – два рецепти. Перший – цілющий, другий – смачнющий. А втім, вони обидва смачні Людина кожна має добре знати, Що клітковини в гарбузі багато. Лікуємо печінку й кишківник – Готуєм… Гарбузовий очисник Ця страва з давніх-давен використовувалась як лікувальний засіб для кишківника й печінки. Потрібно взяти дві мірки чищеного гарбуза та мірку чищених яблук. Усе порізати довільними шматочками. Скласти у ємність (гарбуз на дно, а яблука зверху), потім долити пів мірки води й варити до готовності га
...
Читати далі »
|
Онлайн-проєкт «Традиційні страви Чернігівщини» триває. Сьогодні секретами приготування гарбузової смакоти з нами ділиться Коропська ОТГ. Рецепти лаконічні, але цілком зрозумілі досвідченим господиням. Ось які смаколики готують у Карильському. Гарбузова каша 500 г гарбуза, склянка рису, 3 склянки молока, 2 ст. л. меду, 2 пакетики ванільного цукру, дрібка солі, 100 г масла. Тушкований гарбуз з філе сома Філе сома – 500 г, цибуля – 2 шт., перець солодкий – 1 шт., гарбуз – 600 г, картопля – 2 шт., сіль – за смаком, перець чорний мелений – за смаком, інші спеції – за бажанням. Деруни з гарбуза Гарбуз – 200 г, яйце – 1 шт., цибуля – 1 шт., борошно – 1 ст. л., олія – 30 мл, сіль – за смаком, перець чорний мелений – за смаком. Ці рецепти – з Вишеньок. Тушкована картопля в гарбузі Гарбуз – 2,5 кг, картопля – 5–6 шт., м’ясо – 300 г, цибуля – 1 шт., сметана – 2 ст. л., гірчиця – 1 ч. л., масло вершкове –
...
Читати далі »
|
Онлайн-проєкт «Традиційні страви Чернігівщини» триває. Цей лист надійшов із Кархівського сільського клубу Михайло-Коцюбинської селищної ради. Про звичаї і традиції своєї родини, про страви та випічку з гарбузом розповідає жителька села Кархівки Михайло-Коцюбинської територіальної громади Валентина Миколаївна Макаренко. Авторську лексику збережено. Запечена гарбуза з медом 0,5 кг гарбузи порізати невеликими скибочками, викласти на деко, змазати зверху медом і запікати у печі або в духовці при температурі 200 градусів 30 хвилин. Гарбузова каша в гарбузі З гарбузи вибираємо насіння, всередину кладемо 30 грамів масла, 200 грамів вареного рису, 5 столових ложок сметани, потім
...
Читати далі »
|
До онлайн-проєкту «Традиційні страви Чернігівщини» долучився Левковицький старостинський округ Михайло-Коцюбинської селищної ради. До вашої уваги – відеорецепт із Левковичів.
Запечений гарбуз з яблуками Нам знадобиться 50 г вершкового масла, 0,5 кг гарбуза, два середніх яблука, 3 ст. л. меду. Випікати 30 хвилин при температурі 200 градусів. Смачного!
https://youtu.be/PwmMOAB40vs
|
Онлайн-проєкт «Традиційні страви Чернігівщини» триває. Сьогодні з нами Корюківська ОТГ. Готуємо цікаві, смачні й поживні страви. Колоритну авторську лексику збережено. Баба гарбузова Склянка рису, 1 кг гарбуза, 2–3 столові ложки цукру, по 2 столові ложки вершкового масла і товчених сухарів, 3 яйця, сіль. Відварити й відцідити рис. Гарбуз почистити від шкірки, порізати на невеликі шматочки, відварити в молоці, вийняти, посолодити. Добре змастити дно і стінки казанка чи бабниці маслом, притрусити товченими сухарями. Викладати по черзі змащений маслом рис та гарбуз, щоб вийшло не менше трьох шарів. Зверху має лежати гарбуз. Яйця збити з цукром, додавши трохи солі, залити бабку, проткнувши по всій глибині, і поставити у піч або духовку. Коли спечеться, дати трохи вихолонути, щоб вийняти цілою. Подавати, посипавши цукром. Гарбузова каша 2 кг гарбуза, 1,5 склянки пшона, 3 склянки молока, 100 г вершкового масла, 5 столових ложо
...
Читати далі »
|
|
|
|
|