Головна » 2023»Грудень»4 » Страви з гарбуза у традиціях та обрядах Чернігівщини: так готують у Кархівці
Страви з гарбуза у традиціях та обрядах Чернігівщини: так готують у Кархівці
12:10
Онлайн-проєкт «Традиційні страви Чернігівщини» триває. Цей лист надійшов із Кархівського сільського клубу Михайло-Коцюбинської селищної ради. Про звичаї і традиції своєї родини, про страви та випічку з гарбузом розповідає жителька села Кархівки Михайло-Коцюбинської територіальної громади Валентина Миколаївна Макаренко. Авторську лексику збережено.
Запечена гарбуза з медом
0,5 кг гарбузи порізати невеликими скибочками, викласти на деко, змазати зверху медом і запікати у печі або в духовці при температурі 200 градусів 30 хвилин.
Гарбузова каша в гарбузі
З гарбузи вибираємо насіння, всередину кладемо 30 грамів масла, 200 грамів вареного рису, 5 столових ложок сметани, потім – пів стакана рису, додаємо 3 яйця, зверху – нарізані яблука і заливаєм молоком. Накриваєм гарбузою та випікаємо (якщо в духовці, то гарбузу вкриваємо фольгою для запікання, виставляємо температуру 180 градусів, готуємо дві години).