Чернігівський обласний центр народної творчості



Головна » 2023 » Грудень » 4 » Страви з гарбуза у традиціях та обрядах Чернігівщини: так готують у Кархівці
Страви з гарбуза у традиціях та обрядах Чернігівщини: так готують у Кархівці
12:10
Онлайн-проєкт «Традиційні страви Чернігівщини» триває. Цей лист надійшов із Кархівського сільського клубу Михайло-Коцюбинської селищної ради. Про звичаї і традиції своєї родини, про страви та випічку з гарбузом розповідає жителька села Кархівки Михайло-Коцюбинської територіальної громади Валентина Миколаївна Макаренко.
Авторську лексику збережено.


Запечена гарбуза з медом

0,5 кг гарбузи порізати невеликими скибочками, викласти на деко, змазати зверху медом і запікати у печі або в духовці при температурі 200 градусів 30 хвилин.

Гарбузова каша в гарбузі

З гарбузи вибираємо насіння, всередину кладемо 30 грамів масла, 200 грамів вареного рису, 5 столових ложок сметани, потім – пів стакана рису, додаємо 3 яйця, зверху – нарізані яблука і заливаєм молоком. Накриваєм гарбузою та випікаємо (якщо в духовці, то гарбузу вкриваємо фольгою для запікання, виставляємо температуру 180 градусів, готуємо дві години).

Усім смачного!










Категорія: Регіональні заходи | Переглядів: 74 | Додав: lena | Теги: Страви з гарбуза у традиціях та обр | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Грудень 2023  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Пошук

Форма входу

Вітаю Вас Гість


Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Статистика

О.Майшев © 2024 | Чернігівський обласний центр народної творчості.