Онлайн-проєкт «Традиційні страви Чернігівщини» триває. Сьогодні секретами приготування гарбузової смакоти з нами ділиться Коропська ОТГ. Рецепти лаконічні, але цілком зрозумілі досвідченим господиням. Ось які смаколики готують у Карильському.
Гарбузова каша 500 г гарбуза, склянка рису, 3 склянки молока, 2 ст. л. меду, 2 пакетики ванільного цукру, дрібка солі, 100 г масла.
Тушкований гарбуз з філе сома Філе сома – 500 г, цибуля – 2 шт., перець солодкий – 1 шт., гарбуз – 600 г, картопля – 2 шт., сіль – за смаком, перець чорний мелений – за смаком, інші спеції – за бажанням.
Деруни з гарбуза Гарбуз – 200 г, яйце – 1 шт., цибуля – 1 шт., борошно – 1 ст. л., олія – 30 мл, сіль – за смаком, перець чорний мелений – за смаком.
Ці рецепти – з Вишеньок. Тушкована картопля в гарбузі Гарбуз – 2,5 кг, картопля – 5–6 шт., м’ясо – 300 г, цибуля – 1 шт., сметана – 2 ст. л., гірчиця – 1 ч. л., масло вершкове – 50 г, часник – 3–4 зубчики, сир твердий – 100 г, перець чорний мелений, куркума та сіль – за смаком.
Пиріг із гарбуза Гарбуз – 400 г, манна крупа – 300 г, сода – 1 ч. л., цукор – 100 г, кефір – 250 г, сіль – 0,5 ч. л., цедра апельсина – 1 ч. л.
А цей – із Будища. Гарбузова каша
Молоко – 4 скл., гарбуз – 400 г, рис – 2 скл., дрібка солі, цукор – 6 ст. л., вершкове масло – 200 г. Смачного!
Гарбузова каша с. Будище Гарбузова каша с. Карильське Деруни с. Карильське Пиріг з гарбуза с. Вишеньки Тушкована картопля в гарбузі с. Вишеньки
|