Продовжуємо публікувати рецепти страв із гарбуза в межах онлайн-проєкту «Традиційні страви Чернігівщини», започаткованого з метою дослідження НКС. Нагадуємо: ми оприлюднюємо як автентичні кулінарні рецепти, так і сучасні. Сьогодні з нами ділиться секретами приготування гарбузових смаколиків Височанська сільська громада. Подаємо рецепти, максимально зберігаючи місцеву лексику.
Перший рецепт – від Центру культурних послуг Височанської сільської ради.
Гарбузяні оладки
Беремо солодкий гарбуз (1 кг), тремо на терку, додаємо 3 яйця, 4 ст. л. цукру, 5 ст. л. борошна, щіпку соди та сіль. Замішуємо тісто і жаримо оладки на середньому вогні до готовності.
Другий – від Кербутівської
...
Читати далі »