Головна » 2024»Січень»4 » Як зберегти рецепти українських страв Чернігівщини Праймвечір. Акценти
Як зберегти рецепти українських страв Чернігівщини Праймвечір. Акценти
13:26
Марія Шевченко, мешканка Березни, знайшла старовинний рецепт березенських пряників і хоче передати традиції випікання наступним поколінням. У Коропській громаді зберігають традиційний рецепт карильського святкового борщу «Квасок з грушами». У Плисківській громаді готують кашу «Бабка» на основі крохмальних млинців, у Срібнянській громаді розповідають про рецепт млинців, які печуть із пшоняного борошна. Березенські пряники (з кмином, «Кавалер», «Баришня»), каша «Бабка», карильський святковий борщ «Квасок», «Пшінька» – це назви українських страв, які представники Березнянської, Плисківської, Коропської громад хочуть внести до переліку нематеріальної культурної спадщини України та міжнародних списків ЮНЕСКО. Як зберегти рецепти українських страв Чернігівщини? На це запитання відповідали учасники програми «Праймвечір. Акценти»: Надія Заваліна – директорка КЗ «Обласний центр народної творчості» Чернігівської обласної ради, Марія Шевченко – мешканка Березни, яка володіє старовинними рецептами та Яна Колесніченко – провідний методист з питань нематеріальної культурної спадщини.
Гості: Надія Заваліна – директорка КЗ «Обласний центр народної творчості» Чернігівської обласної ради Марія Шевченко – мешканка Березни, яка володіє старовинними рецептами Яна Колесніченко – провідний методист з питань нематеріальної культурної спадщини Коментарі: Ірина Євтушенко – директор комунального закладу» Публічна бібліотека» Коропської селищної ради Валентина Вернігор – начальник відділу культури, туризму та охорони культурної спадщини Плиськівської громади Світлана Геращенко – Ганжа – головний спеціаліст відділу культури Срібнянської селищної ради Ведуча: Ірина Воробей