Головна » Регіональні заходи
« 1 2 ... 19 20 21 22 23 ... 41 42 »
Онлайн-проєкт «Традиційні страви Чернігівщини» триває. Сьогодні з нами Кіптівська громада. Інформацію зібрала директорка БК села Вовчок Ірина Ткаченко. До вашої уваги – два рецепти. Перший – цілющий, другий – смачнющий. А втім, вони обидва смачні Людина кожна має добре знати, Що клітковини в гарбузі багато. Лікуємо печінку й кишківник – Готуєм… Гарбузовий очисник Ця страва з давніх-давен використовувалась як лікувальний засіб для кишківника й печінки. Потрібно взяти дві мірки чищеного гарбуза та мірку чищених яблук. Усе порізати довільними шматочками. Скласти у ємність (гарбуз на дно, а яблука зверху), потім долити пів мірки води й варити до готовності га
...
Читати далі »
|
Онлайн-проєкт «Традиційні страви Чернігівщини» триває. Сьогодні секретами приготування гарбузової смакоти з нами ділиться Коропська ОТГ. Рецепти лаконічні, але цілком зрозумілі досвідченим господиням. Ось які смаколики готують у Карильському. Гарбузова каша 500 г гарбуза, склянка рису, 3 склянки молока, 2 ст. л. меду, 2 пакетики ванільного цукру, дрібка солі, 100 г масла. Тушкований гарбуз з філе сома Філе сома – 500 г, цибуля – 2 шт., перець солодкий – 1 шт., гарбуз – 600 г, картопля – 2 шт., сіль – за смаком, перець чорний мелений – за смаком, інші спеції – за бажанням. Деруни з гарбуза Гарбуз – 200 г, яйце – 1 шт., цибуля – 1 шт., борошно – 1 ст. л., олія – 30 мл, сіль – за смаком, перець чорний мелений – за смаком. Ці рецепти – з Вишеньок. Тушкована картопля в гарбузі Гарбуз – 2,5 кг, картопля – 5–6 шт., м’ясо – 300 г, цибуля – 1 шт., сметана – 2 ст. л., гірчиця – 1 ч. л., масло вершкове –
...
Читати далі »
|
Онлайн-проєкт «Традиційні страви Чернігівщини» триває. Цей лист надійшов із Кархівського сільського клубу Михайло-Коцюбинської селищної ради. Про звичаї і традиції своєї родини, про страви та випічку з гарбузом розповідає жителька села Кархівки Михайло-Коцюбинської територіальної громади Валентина Миколаївна Макаренко. Авторську лексику збережено. Запечена гарбуза з медом 0,5 кг гарбузи порізати невеликими скибочками, викласти на деко, змазати зверху медом і запікати у печі або в духовці при температурі 200 градусів 30 хвилин. Гарбузова каша в гарбузі З гарбузи вибираємо насіння, всередину кладемо 30 грамів масла, 200 грамів вареного рису, 5 столових ложок сметани, потім
...
Читати далі »
|
До онлайн-проєкту «Традиційні страви Чернігівщини» долучився Левковицький старостинський округ Михайло-Коцюбинської селищної ради. До вашої уваги – відеорецепт із Левковичів.
Запечений гарбуз з яблуками Нам знадобиться 50 г вершкового масла, 0,5 кг гарбуза, два середніх яблука, 3 ст. л. меду. Випікати 30 хвилин при температурі 200 градусів. Смачного!
https://youtu.be/PwmMOAB40vs
|
Онлайн-проєкт «Традиційні страви Чернігівщини» триває. Сьогодні з нами Корюківська ОТГ. Готуємо цікаві, смачні й поживні страви. Колоритну авторську лексику збережено. Баба гарбузова Склянка рису, 1 кг гарбуза, 2–3 столові ложки цукру, по 2 столові ложки вершкового масла і товчених сухарів, 3 яйця, сіль. Відварити й відцідити рис. Гарбуз почистити від шкірки, порізати на невеликі шматочки, відварити в молоці, вийняти, посолодити. Добре змастити дно і стінки казанка чи бабниці маслом, притрусити товченими сухарями. Викладати по черзі змащений маслом рис та гарбуз, щоб вийшло не менше трьох шарів. Зверху має лежати гарбуз. Яйця збити з цукром, додавши трохи солі, залити бабку, проткнувши по всій глибині, і поставити у піч або духовку. Коли спечеться, дати трохи вихолонути, щоб вийняти цілою. Подавати, посипавши цукром. Гарбузова каша 2 кг гарбуза, 1,5 склянки пшона, 3 склянки молока, 100 г вершкового масла, 5 столових ложо
...
Читати далі »
|
До онлайн-проєкту «Традиційні страви Чернігівщини» долучився Пльохівський сільський клуб Михайло-Коцюбинської селищної ради. Гарбузову кашу в гарбузі ми вже варили. На часі – смачна і ситна солона страва. Печеня в гарбузі Інгредієнти: картопля – 200 г, свинина, курятина – 300 г, гарбуз – 200 г, морква – 1 шт., сметана – 1 ст. л., зелень – 50 г, лавровий лист – 2шт., часник – 2 зубчики, масло вершкове – 50 г, сіль, перець – за смаком. Детальний процес приготування дивіться у відео. Рецептом поділилася і на кухні потрудилася Світлана Матвієнко. Щиро дякуємо вправній господині! Смачного! https://youtu.be/mASeaDI-Dfo
|
Онлайн-проєкт «Традиційні страви Чернігівщини» триває. Сьогодні з нами Корюківська ОТГ. Готуємо цікаві, смачні й поживні страви. Колоритну авторську лексику збережено. Баба гарбузова Склянка рису, 1 кг гарбуза, 2–3 столові ложки цукру, по 2 столові ложки вершкового масла і товчених сухарів, 3 яйця, сіль. Відварити й відцідити рис. Гарбуз почистити від шкірки, порізати на невеликі шматочки, відварити в молоці, вийняти, посолодити. Добре змастити дно і стінки казанка чи бабниці маслом, притрусити товченими сухарями. Викладати по черзі змащений маслом рис та гарбуз, щоб вийшло не менше трьох шарів. Зверху має лежати гарбуз. Яйця збити з цукром, додавши трохи солі, залити бабку, проткнувши по всій глибині, і поставити у піч або духовку. Коли спечеться, дати трохи вихолонути, щоб вийняти цілою. Подавати, посипавши цукром. Гарбузова каша 2 кг гарбуза, 1,5 склянки пшона, 3 склянки молока, 100 г вершкового масла, 5 столових ложо
...
Читати далі »
|
16 листопада відбулося засідання Експертної ради з питань нематеріальної культурної спадщини при Департаменті культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської обласної державної адміністрації. Голова Експертної ради – директорка Департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської обласної державної адміністрації Людмила ЗАМАЙ – виступила зі вступним словом та провела захід. На засіданні були присутні 12 членів Експертної ради з питань нематеріальної культурної спадщини. Розглядалися три елементи НКС: * елемент «Березинські пряники "Кавалер", "Баришня", "З кмином"» (Чернігівська область, Чернігівський район, смт Березна). Доповідачі –директорка Березнянськог
...
Читати далі »
|
Онлайн-проєкт «Традиційні страви Чернігівщини» триває. Сьогодні з нами знову Комарівська громада. Про збір і запис автентичних рецептів подбали у Воловицькій бібліотеці-філії КЗ «Комарівська публічна бібліотека». Отже, до вашої уваги – спогади старожилів Воловиці Катерини Іванівни Ридзель і Тетяни Іванівни Малої про страви з гарбуза у традиціях та обрядах цього села. Авторську лексику збережено. Рецепт 1. Тушкований гарбуз Гарбуз різали кубиками, складали в макітру, трусили сахаром або тер
...
Читати далі »
|
Онлайн-проєкт «Традиційні страви Чернігівщини» триває. На часі – гарбузові рецепти. Сьогодні з нами знову Михайло-Коцюбинська громада. Інформацію для цієї публікації зібрано й записано Жукотківським сільським будинком культури спільно з Жукотківською бібліотекою-філією. Каша гарбузова «Асорті медова». Таку оригінальну назву-комплімент ми вирішили дати автентичній страві, в яку додають два види круп і мед. Секретом її приготування поділилася жителька села Гірманка Валентина Іванівна Малофієнко, 1949 року народження. Авторську лексику збережено. Беремо гарбуз, гарно миємо та звільняємо від твердої шкірки. 1 кг гарбузи ріжемо шматочками (за бажанням можна натерти на великій терці), складаємо у глиняний горщик, заливаємо кип’ятком, щоб во
...
Читати далі »
|
|
|
|
|