Головна » Регіональні заходи
« 1 2 ... 22 23 24 25 26 ... 44 45 »
До онлайн-проєкту «Традиційні страви Чернігівщини» долучився Левковицький старостинський округ Михайло-Коцюбинської селищної ради. До вашої уваги – відеорецепт із Левковичів.
Запечений гарбуз з яблуками Нам знадобиться 50 г вершкового масла, 0,5 кг гарбуза, два середніх яблука, 3 ст. л. меду. Випікати 30 хвилин при температурі 200 градусів. Смачного!
https://youtu.be/PwmMOAB40vs
|
Онлайн-проєкт «Традиційні страви Чернігівщини» триває. Сьогодні з нами Корюківська ОТГ. Готуємо цікаві, смачні й поживні страви. Колоритну авторську лексику збережено. Баба гарбузова Склянка рису, 1 кг гарбуза, 2–3 столові ложки цукру, по 2 столові ложки вершкового масла і товчених сухарів, 3 яйця, сіль. Відварити й відцідити рис. Гарбуз почистити від шкірки, порізати на невеликі шматочки, відварити в молоці, вийняти, посолодити. Добре змастити дно і стінки казанка чи бабниці маслом, притрусити товченими сухарями. Викладати по черзі змащений маслом рис та гарбуз, щоб вийшло не менше трьох шарів. Зверху має лежати гарбуз. Яйця збити з цукром, додавши трохи солі, залити бабку, проткнувши по всій глибині, і поставити у піч або духовку. Коли спечеться, дати трохи вихолонути, щоб вийняти цілою. Подавати, посипавши цукром. Гарбузова каша 2 кг гарбуза, 1,5 склянки пшона, 3 склянки молока, 100 г вершкового масла, 5 столових ложо
...
Читати далі »
|
До онлайн-проєкту «Традиційні страви Чернігівщини» долучився Пльохівський сільський клуб Михайло-Коцюбинської селищної ради. Гарбузову кашу в гарбузі ми вже варили. На часі – смачна і ситна солона страва. Печеня в гарбузі Інгредієнти: картопля – 200 г, свинина, курятина – 300 г, гарбуз – 200 г, морква – 1 шт., сметана – 1 ст. л., зелень – 50 г, лавровий лист – 2шт., часник – 2 зубчики, масло вершкове – 50 г, сіль, перець – за смаком. Детальний процес приготування дивіться у відео. Рецептом поділилася і на кухні потрудилася Світлана Матвієнко. Щиро дякуємо вправній господині! Смачного! https://youtu.be/mASeaDI-Dfo
|
Онлайн-проєкт «Традиційні страви Чернігівщини» триває. Сьогодні з нами Корюківська ОТГ. Готуємо цікаві, смачні й поживні страви. Колоритну авторську лексику збережено. Баба гарбузова Склянка рису, 1 кг гарбуза, 2–3 столові ложки цукру, по 2 столові ложки вершкового масла і товчених сухарів, 3 яйця, сіль. Відварити й відцідити рис. Гарбуз почистити від шкірки, порізати на невеликі шматочки, відварити в молоці, вийняти, посолодити. Добре змастити дно і стінки казанка чи бабниці маслом, притрусити товченими сухарями. Викладати по черзі змащений маслом рис та гарбуз, щоб вийшло не менше трьох шарів. Зверху має лежати гарбуз. Яйця збити з цукром, додавши трохи солі, залити бабку, проткнувши по всій глибині, і поставити у піч або духовку. Коли спечеться, дати трохи вихолонути, щоб вийняти цілою. Подавати, посипавши цукром. Гарбузова каша 2 кг гарбуза, 1,5 склянки пшона, 3 склянки молока, 100 г вершкового масла, 5 столових ложо
...
Читати далі »
|
16 листопада відбулося засідання Експертної ради з питань нематеріальної культурної спадщини при Департаменті культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської обласної державної адміністрації. Голова Експертної ради – директорка Департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської обласної державної адміністрації Людмила ЗАМАЙ – виступила зі вступним словом та провела захід. На засіданні були присутні 12 членів Експертної ради з питань нематеріальної культурної спадщини. Розглядалися три елементи НКС: * елемент «Березинські пряники "Кавалер", "Баришня", "З кмином"» (Чернігівська область, Чернігівський район, смт Березна). Доповідачі –директорка Березнянськог
...
Читати далі »
|
Онлайн-проєкт «Традиційні страви Чернігівщини» триває. Сьогодні з нами знову Комарівська громада. Про збір і запис автентичних рецептів подбали у Воловицькій бібліотеці-філії КЗ «Комарівська публічна бібліотека». Отже, до вашої уваги – спогади старожилів Воловиці Катерини Іванівни Ридзель і Тетяни Іванівни Малої про страви з гарбуза у традиціях та обрядах цього села. Авторську лексику збережено. Рецепт 1. Тушкований гарбуз Гарбуз різали кубиками, складали в макітру, трусили сахаром або тер
...
Читати далі »
|
Онлайн-проєкт «Традиційні страви Чернігівщини» триває. На часі – гарбузові рецепти. Сьогодні з нами знову Михайло-Коцюбинська громада. Інформацію для цієї публікації зібрано й записано Жукотківським сільським будинком культури спільно з Жукотківською бібліотекою-філією. Каша гарбузова «Асорті медова». Таку оригінальну назву-комплімент ми вирішили дати автентичній страві, в яку додають два види круп і мед. Секретом її приготування поділилася жителька села Гірманка Валентина Іванівна Малофієнко, 1949 року народження. Авторську лексику збережено. Беремо гарбуз, гарно миємо та звільняємо від твердої шкірки. 1 кг гарбузи ріжемо шматочками (за бажанням можна натерти на великій терці), складаємо у глиняний горщик, заливаємо кип’ятком, щоб во
...
Читати далі »
|
Народний аматорський фольклорний ансамбль «Сіверяни» створений у 1988 році на базі клубу Управління внутрішніх справ Чернігівської області. Засновником та першим керівником колективу був Станіслав Шкаранда. Звання «народний» колектив отримав у 1993 році. З 2000 року він працює при Міському Палаці культури. Майже десять років керівником колективу був Олександр Якубець. Наразі ансамбль очолює Коцур Ольга Олексіївна. Акомпанує – Володимир Макеєв. Основний склад ансамблю – це 12 учасників. «Сіверяни» завойовують глядачів вокально-хореографічними композиціями, міні-спектаклями, які створюють на основі зібраного фольклорного матеріалу Чернігівського краю. Керівник колективу Ольга Коцур збирає, записує, розшифровує матеріал зберігаючи творчу спадщину нашого кра
...
Читати далі »
|
Онлайн-проєкт «Традиційні страви Чернігівщини» триває. Цей лист надійшов із відділу культури та туризму Срібнянської селищної ради. А в ньому – чудова добірка автентичних кулінарних рецептів страв із гарбуза. Ось що нам пишуть (авторську лексику зберігаємо). «Гарбуз – один із найбільш шанованих та популярних серед українців овочів осінньо-зимового періоду. Шанобливе ставлення до гарбуза в українській кухні відоме з давніх-давен. На Срібнянщині найбільш популярними були такі страви з гарбуза: гарбузова каша, печений гарбуз, гарбузовий кисіль, пиріжки з калиново-гарбузовою начинкою, гарбузово-яблучні млинці та квашені яблука в печеному (вареному) гарбузі. Надаємо декілька рецептів страв із гарбуза, записаних зі слів мешканц
...
Читати далі »
|
Онлайн-проєкт «Традиційні страви Чернігівщини» триває. Сьогодні з нами – Антоновицький сільський клуб Михайло-Коцюбинської селищної ради з креативним підходом до справи.Навіщо тексти, якщо є TikTok і людина, яка на цьому розуміється? Отже, до вашої уваги – відео від активної та невтомної Катерини Феделеш (@katiafedelesh). Процес приготування гарбузової каші з курагою та родзинками проілюстрований для настрою піснею «Закохана в осінь» у виконанні Каті Бужинської. Позитиву додають букет із кленового листя й розкішні хризантеми на столі. А колориту – вогник свічки та старовинний посуд. Дивіться, слухайте, милуйтеся, надихайтеся, готуйте і смакуйте. Усі інгредієнти – «на око», як робили наші бабусі та прабабусі. <
...
Читати далі »
|
|
|
|
|