Головна » 2023»Листопад»1 » Страви з гарбуза у традиціях та обрядах Чернігівщини: перепочили трішки – й знову готуєм кашу гарбузову!
Страви з гарбуза у традиціях та обрядах Чернігівщини: перепочили трішки – й знову готуєм кашу гарбузову!
10:44
Продовжуємо публікувати рецепти, надіслані нам із громад Чернігівщини в межах онлайн-проєкту «Традиційні страви Чернігівщини». На часі рубрика «Страви з гарбуза у традиціях та обрядах Чернігівщини». Найкращі кухарі – безумовно, чоловіки. Цю незаперечну істину доводить наш сьогоднішній учасник – учень 6 класу Новобиківської школи Вадим Сирота. За процесом роботи ми можемо спостерігати на відео. Вправності і старанності хлопчини позаздрить, напевно, будь-яка господиня. А музика дібрана настільки вдало, що створює неповторний веселий настрій.
Гарбузова каша
Нам знадобиться 300 мл молока, 6 ст. л. пшона, 3 ст. л. цукру, 1/3 ч. л. ваніліну, 50 г вершкового масла, дрібка солі і, звичайно, найголовніше – кілограм гарбуза.
Спосіб приготування
Гарбуз почистити й нарізати кубиками. Пшоно залити кип’ятком і промити. Гарбуз залити молоком, додати пшоно. Варити 30 хвилин. Потім перебити все блендером, додати сіль, цукор, вершкове масло та ванілін. Гарно вимішати і запекти в духовій шафі 30 хвилин.
Смачного!
Рецепт, швидше за все, таки сучасний. Бо навряд чи під рукою у наших бабусь були блендери й духові шафи. Проте звичайна товкачка і старовинна піч могли би скласти гідну конкуренцію теперішнім кухонним диво-помічникам.
Щиро дякуємо Вадимові за старання, його рідним та вчителям – за виховання. Зичимо нашому юному учасникові перемоги на «Мастер-шефі» найближчим часом!
Посилання на YouTube-канал КЗ «Обласний центр народної творчості» ЧОР: