Чернігівський обласний центр народної творчості



Головна » 2023 » Листопад » 10
10 листопада, в рамках проєкту «Етніка», відбулась творча зустріч та презентація персональної виставки керівника студії «Плетіння» відділу розвитку народних ремесел та художніх промислів КЗ «Обласний центр народної творчості» ЧОР, члена Національної спілки майстрів народного мистецтва України Лідії Іванівни Гончар.
У вправних руках майстра лоза дає великі можливості для фантазії і творчості, перетворюючись на вишукані панно, квіти, ажурні кошики, вази, іграшки і навіть меблі. На Всеукраїнському симпозіумі з плетіння Лідія Гончар здобула визнання як одного з найкращих майстрів лозоплетіння України.

Категорія: Виставкова зала | Переглядів: 69 | Додав: lena | Дата: 10-Листопада-2023 | Коментарі (0)

Чи готували ви колись гарбузову кашу… в гарбузі? Ні? А в селі Знам’янка, що належить до Сухополов’янської громади, цей давній спосіб використовує майже кожна господиня. Так уже повелося з діда-прадіда. І не тому, що не було горщиків чи каструль, а тому, що так цікавіше, оригінальніше. Бо один гарбуз – смачно, а два – удвічі смачніше.
Цим автентичним місцевим рецептом поділилася художня керівниця сільського клубу села Знам’янка Любов Охонько в межах онлайн-проєкту «Традиційні страви Чернігівщини», за що ми щиро вдячні.

Авторську лексику в тексті збережено.

Гарбузова каша в гарбузі

Взяти два гарбузи. В одному вирізати серцевину. Другий же використати як начинку.
До гарбуза без се ... Читати далі »
Категорія: Регіональні заходи | Переглядів: 54 | Додав: lena | Дата: 10-Листопада-2023 | Коментарі (0)

Сухополов’янська громада вельми активно долучилася до онлайн-проєкту «Традиційні страви Чернігівщини», чому ми щиро раді. Черговий допис на порі. Інформацію для нього надала художня керівниця Канівщинського сільського клубу (село Канівщина) Тетяна Мороз. Старовинний рецепт вона успадкувала від своєї прабабусі Марії Антонівни Яремчук (1907 р. н.).
Авторську лексику збережено.

Пиріжки з гарбузом «Смак з дитинства»

Тісто: 500 г борошна, 250 мл молока, яйце, 100 мл олії, 1 ст. л. цукру, 1 ч. л. солі, 10 г сухих дріжджів.
Начинка: 300 г гарбуза, середня морквина, цибулина, сіль, цукор, мелений чорний перець за смаком.
У теплому молоці розчинити дріжджі, додати сіль, цукор, яйце та олію. Поступово додаючи борошно, замісити тісто. Накрити й відставити сходити на 30–40 хвилин.
Для начинки гарбуз нарізати невеличкими кубиками. Цибулю мілко нарізати, моркву натерти та обсмажити до золотистого кольору. До сирого гарбуза додати смажену цибулю з ... Читати далі »
Категорія: Регіональні заходи | Переглядів: 54 | Додав: lena | Дата: 10-Листопада-2023 | Коментарі (0)

Переклад

Інформація

Календар

«  Листопад 2023  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Пошук

Форма входу

Вітаю Вас Гість


Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Статистика

О.Майшев © 2024 | Чернігівський обласний центр народної творчості.