Онлайн-проєкт «Традиційні страви Чернігівщини» триває. Сьогодні з нами Корюківська ОТГ. Готуємо цікаві, смачні й поживні страви.
Колоритну авторську лексику збережено.
Баба гарбузова
Склянка рису, 1 кг гарбуза, 2–3 столові ложки цукру, по 2 столові ложки вершкового масла і товчених сухарів, 3 яйця, сіль.
Відварити й відцідити рис. Гарбуз почистити від шкірки, порізати на невеликі шматочки, відварити в молоці, вийняти, посолодити. Добре змастити дно і стінки казанка чи бабниці маслом, притрусити товченими сухарями. Викладати по черзі змащений маслом рис та гарбуз, щоб вийшло не менше трьох шарів. Зверху має лежати гарбуз. Яйця збити з цукром, додавши трохи солі, залити бабку, проткнувши по всій глибині, і поставити у піч або духовку. Коли спечеться, дати трохи вихолонути, щоб вийняти цілою. Подавати, посипавши цукром.
Гарбузова каша
2 кг гарбуза, 1,5 склянки пшона, 3 склянки молока, 100 г вершкового масла, 5 столових ложо
...
Читати далі »