Головна » 2023 » Листопад » 13
Онлайн-проєкт «Традиційні страви Чернігівщини» триває. І знову варимо гарбузову кашу. Рецептів цієї смачної та поживної страви – безліч. У кожному куточку України – свій. Цей – від Комарівської ОТГ. Гадаємо, що він таки автентичний, але осучаснений ( замість товкачки – блендер, а замість печі – мультиварка). Пшоняна каша з гарбузом Чистимо 0,5 кг гарбуза, ріжемо не дуже дрібно, варимо. Зварений гарбуз товчемо товкачкою або подрібнюємо блендером, викладаємо в мультиварку. Добавляємо 1 л молока, 300 г пшона, 2 ст. л. цукру, 1 ч. л. солі, 50 г вершкового масла; все розмішуємо та варимо в мультиварці 40 хвилин. Смачного!
|
Онлайн-проєкт «Традиційні страви Чернігівщини» триває. Сьогодні з нами Бахмацький Будинок культури, с. Варварівка з вельми цікавим рецептом. Мочені яблука в гарбузі Чистимо гарбуз, нарізаємо і ставимо на вогонь. Беремо цілі влежані яблука, накладаємо їх у банку і заливаємо товченим гарбузом. Ставимо банку у прохолодне місце на місяць. Смачного!
|
10 листопада у Чернігівському обласному історичному музеї ім. В. В. Тарновського в межах проєкту «Етніка» відбулося відкриття персональної виставки чернігівської майстрині з лозоплетіння, керівниці студії «Плетіння (художні вироби з лози, соломки, рогози)» КЗ «Обласний центр народної творчості» ЧОР Лідії Гончар. Це було справжнє свято, на початку якого старші наукові співробітники музею Євген Населевець та Олена Трухан запропонували до уваги присутніх змістовні розповіді про найдавніше ремесло – плетіння, про багаті і давні традиції лозоплетіння на Чернігівщині, за що ми щиро вдячні. Особливо цікаво було дізнатися, що це мистецтво, виявляється, набагато давніше за кераміку та художню обробку дерева. Провідний метод
...
Читати далі »
|
|
|
|
|