Головна » 2023»Листопад»13 » Страви з гарбуза у традиціях та обрядах Чернігівщини: і знову – каша гарбузова
Страви з гарбуза у традиціях та обрядах Чернігівщини: і знову – каша гарбузова
12:33
Онлайн-проєкт «Традиційні страви Чернігівщини» триває. І знову варимо гарбузову кашу. Рецептів цієї смачної та поживної страви – безліч. У кожному куточку України – свій. Цей – від Комарівської ОТГ. Гадаємо, що він таки автентичний, але осучаснений ( замість товкачки – блендер, а замість печі – мультиварка).
Пшоняна каша з гарбузом
Чистимо 0,5 кг гарбуза, ріжемо не дуже дрібно, варимо. Зварений гарбуз товчемо товкачкою або подрібнюємо блендером, викладаємо в мультиварку. Добавляємо 1 л молока, 300 г пшона, 2 ст. л. цукру, 1 ч. л. солі, 50 г вершкового масла; все розмішуємо та варимо в мультиварці 40 хвилин.