Головна » 2023 » Листопад » 07
Працівники КЗ "Обласний центр народної творчості" ЧОР долучаються до флешмобу, присвяченого Всеукраїнському дню працівників культури та майстрів народного мистецтва. Гуртом дружно працюємо, своє коріння шануємо, культурну спадщину зберігаємо, духовні цінності плекаємо, разом Перемогу наближаємо! #культурний_код_Чернігівщини
|
Продовжуємо публікувати рецепти страв із гарбуза в межах онлайн-проєкту «Традиційні страви Чернігівщини», започаткованого з метою дослідження НКС. Сьогодні з нами – Сухополов’янська ОТГ. Як готувати смачну старовинну гарбузову випічку, розповідає завідувачка сільського клубу села Рудівка Прилуцького району Чернігівської області Алла Бабич. Алла Григорівна успадкувала автентичний рецепт від своєї прапрабабусі Марти Степанівни Матійко (1900 р. н.). Жила прапрабабця в селі Пологи Прилуцького району. У дописі максимально збережена авторська лексика. Коржики гарбузові Беремо стакан кисляку (кефіру), чайну ложку соди, по 2 столові ложки меду і смальцю, стакан цукру та яйце. Ці інгред
...
Читати далі »
|
До вашої уваги – чергова публікація з рубрики «Страви з гарбуза у традиціях та обрядах Чернігівщини», започаткованої в межах онлайн-проєкту «Традиційні страви Чернігівщини». Сьогодні з нами Корюківська ОТГ, Будинок народних традицій і дозвілля села Наумівка. Автентичні рецепти гарбузових страв записані від Вікторії Редько, якій 83 роки. Директорка Наумівського БНТіД Марина Редько спілкувалася і готувала, а культорганізатор Наумівського БНТіД Марина Коваль – усе гарно зафільмувала. «Колись не було ні блендерів, ні духовок, ні кухонних ваг. Усе готували «на око». Спробували і ми відтворити старовинні рецепти на сучасній кухні. У них використано сорт гарбуза Мускатний. Він має яскраву м’якоть і солодкий смак, завдяки ч
...
Читати далі »
|
|
|
|
|