Головна » 2023»Листопад»7 » «Страви з гарбуза у традиціях та обрядах Чернігівщини»: печемо гарбузові коржики
«Страви з гарбуза у традиціях та обрядах Чернігівщини»: печемо гарбузові коржики
12:10
Продовжуємо публікувати рецепти страв із гарбуза в межах онлайн-проєкту «Традиційні страви Чернігівщини», започаткованого з метою дослідження НКС. Сьогодні з нами – Сухополов’янська ОТГ. Як готувати смачну старовинну гарбузову випічку, розповідає завідувачка сільського клубу села Рудівка Прилуцького району Чернігівської області Алла Бабич. Алла Григорівна успадкувала автентичний рецепт від своєї прапрабабусі Марти Степанівни Матійко (1900 р. н.). Жила прапрабабця в селі Пологи Прилуцького району.
У дописі максимально збережена авторська лексика.
Коржики гарбузові
Беремо стакан кисляку (кефіру), чайну ложку соди, по 2 столові ложки меду і смальцю, стакан цукру та яйце. Ці інгредієнти змішуємо, добавляємо розім’ятий заздалегідь спечений гарбуз і просіяне борошно (стільки, скільки візьме тісто). В кінці добавляємо 2 столові ложки олії. Розкатуємо тісто і видавлюємо круглою формою (стаканом) коржики. Випікаємо в духовій шафі при температурі 180 градусів 30 хвилин.