Онлайн-проєкт «Традиційні страви Чернігівщини» триває. Сьогодні в рубриці «Страви з гарбуза у традиціях та обрядах Чернігівщини» пропонуємо до вашої уваги автентичний рецепт із батьківщини нашої славетної землячки – української акторки і театральної діячки Марії Заньковецької. Секретом приготування старовинної страви з нами поділилася жителька села Заньки Ніжинського району Чернігівської області Ганна Новак (77 років).
Ви куштували коли-небудь гарбузовий кисіль? Ні? Тоді нумо готувати!
А назва ж яка цікава!
Гарбузняк
Нам знадобиться 0,7–1 кг гарбуза, 2 кисло-солодкі яблука, 1 ст. л. з гіркою картопляного крохмалю, цукор – за с
...
Читати далі »