Онлайн-проєкт «Традиційні страви Чернігівщини» триває. Цей лист надійшов із відділу культури та туризму Срібнянської селищної ради. А в ньому – чудова добірка автентичних кулінарних рецептів страв із гарбуза.
Ось що нам пишуть (авторську лексику зберігаємо).
«Гарбуз – один із найбільш шанованих та популярних серед українців овочів осінньо-зимового періоду. Шанобливе ставлення до гарбуза в українській кухні відоме з давніх-давен.
На Срібнянщині найбільш популярними були такі страви з гарбуза: гарбузова каша, печений гарбуз, гарбузовий кисіль, пиріжки з калиново-гарбузовою начинкою, гарбузово-яблучні млинці та квашені яблука в печеному (вареному) гарбузі.
Надаємо декілька рецептів страв із гарбуза, записаних зі слів мешканц
...
Читати далі »