Чернігівський обласний центр народної творчості



Головна » 2023 » Листопад » 3 » Страви з гарбуза у традиціях та обрядах Чернігівщини: а чи знаєте ви, як готувати гарбузняк?
Страви з гарбуза у традиціях та обрядах Чернігівщини: а чи знаєте ви, як готувати гарбузняк?
11:31
Онлайн-проєкт «Традиційні страви Чернігівщини» триває. Сьогодні в рубриці «Страви з гарбуза у традиціях та обрядах Чернігівщини» пропонуємо до вашої уваги автентичний рецепт із батьківщини нашої славетної землячки – української акторки і театральної діячки Марії Заньковецької.
Секретом приготування старовинної страви з нами поділилася жителька села Заньки Ніжинського району Чернігівської області Ганна Новак (77 років).
Ви куштували коли-небудь гарбузовий кисіль? Ні? Тоді нумо готувати!
А назва ж яка цікава!

Гарбузняк


Нам знадобиться 0,7–1 кг гарбуза, 2 кисло-солодкі яблука, 1 ст. л. з гіркою картопляного крохмалю, цукор – за смаком, дрібка солі й вишні (з наливки).
Відварити на воді очищений від шкірки та дрібно нарізаний гарбуз разом із натертими на буряковій тертушці яблуками. Додати цукор і дрібку солі, добре перем’яти.
В окремій посудині розвести крохмаль із розрахунку 1 ст. л. з гіркою на 0,5 л холодної кип’яченої води, додати до гарбуза, помішуючи дерев’яною ложкою, прокип’ятити ще хвилин 10.
Подавати, прикрасивши вишнями з наливки.
Смачного!




Переглядів: 57 | Додав: lena | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Листопад 2023  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Пошук

Форма входу

Вітаю Вас Гість


Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Статистика

О.Майшев © 2024 | Чернігівський обласний центр народної творчості.