Чернігівський обласний центр народної творчості



Головна » 2023 » Листопад » 10 » «Страви з гарбуза у традиціях та обрядах Чернігівщини»: пиріжки зі смаком дитинства
«Страви з гарбуза у традиціях та обрядах Чернігівщини»: пиріжки зі смаком дитинства
11:10
Сухополов’янська громада вельми активно долучилася до онлайн-проєкту «Традиційні страви Чернігівщини», чому ми щиро раді. Черговий допис на порі. Інформацію для нього надала художня керівниця Канівщинського сільського клубу (село Канівщина) Тетяна Мороз. Старовинний рецепт вона успадкувала від своєї прабабусі Марії Антонівни Яремчук (1907 р. н.).
Авторську лексику збережено.

Пиріжки з гарбузом «Смак з дитинства»

Тісто: 500 г борошна, 250 мл молока, яйце, 100 мл олії, 1 ст. л. цукру, 1 ч. л. солі, 10 г сухих дріжджів.
Начинка: 300 г гарбуза, середня морквина, цибулина, сіль, цукор, мелений чорний перець за смаком.
У теплому молоці розчинити дріжджі, додати сіль, цукор, яйце та олію. Поступово додаючи борошно, замісити тісто. Накрити й відставити сходити на 30–40 хвилин.
Для начинки гарбуз нарізати невеличкими кубиками. Цибулю мілко нарізати, моркву натерти та обсмажити до золотистого кольору. До сирого гарбуза додати смажену цибулю з морквою, сіль, цукор і мелений чорний перець, усе перемішати.
Коли тісто збільшилося в об’ємі й готова начинка, викладаємо начинку на тісто та формуємо пиріжки. Викладаємо на деко, змащуємо яйцем та відправляємо до розігрітої духовки. Випікаємо при температурі 180 градусів 15–20 хвилин.

Смачного!

https://youtu.be/okDTLzxUhxg


Категорія: Регіональні заходи | Переглядів: 55 | Додав: lena | Теги: Страви з гарбуза у традиціях та обр | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Листопад 2023  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Пошук

Форма входу

Вітаю Вас Гість


Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Статистика

О.Майшев © 2024 | Чернігівський обласний центр народної творчості.