Головна » 2023»Листопад»10 » Страви з гарбуза у традиціях та обрядах Чернігівщини: навчимось варити всі диво-кашу… в гарбузі
Страви з гарбуза у традиціях та обрядах Чернігівщини: навчимось варити всі диво-кашу… в гарбузі
11:11
Чи готували ви колись гарбузову кашу… в гарбузі? Ні? А в селі Знам’янка, що належить до Сухополов’янської громади, цей давній спосіб використовує майже кожна господиня. Так уже повелося з діда-прадіда. І не тому, що не було горщиків чи каструль, а тому, що так цікавіше, оригінальніше. Бо один гарбуз – смачно, а два – удвічі смачніше. Цим автентичним місцевим рецептом поділилася художня керівниця сільського клубу села Знам’янка Любов Охонько в межах онлайн-проєкту «Традиційні страви Чернігівщини», за що ми щиро вдячні.
Авторську лексику в тексті збережено.
Гарбузова каша в гарбузі
Взяти два гарбузи. В одному вирізати серцевину. Другий же використати як начинку. До гарбуза без серцевини покласти промите пшоно (стакан), гарбуз та яблуко, нарізані кубиками, цукор, сіль за смаком, 100 г масла. Накрити кришкою з гарбуза. Випікати в духовці 2–2,3 години.