Головна » 2023»Листопад»9 » «Страви з гарбуза у традиціях та обрядах Чернігівщини»: каша з родзинками
«Страви з гарбуза у традиціях та обрядах Чернігівщини»: каша з родзинками
10:33
Онлайн-проєкт «Традиційні страви Чернігівщини» триває. Цей лист надійшов із самого серця Сухополов’янської громади. Інформацію для допису надала завідувачка сільського клубу села Сухополова Анастасія Саверська. Рецепт записано з розповіді Ярослави Пшеничної (1988 р. н.). Пані Ярослава успадкувала його від своєї бабусі Марії Василівни Гавриляко (1940 р. н.), яка була родом із Ніжинщини (селище Лосинівка). Детальний процес приготування дивіться у відео.
Авторську лексику в публікації, як завжди, зберігаємо.
Гарбузова каша з родзинками
Для приготування цієї смакоти потрібно взяти 0,5 кг гарбуза, стакан круглого рису, 2 яйця, 50 г вершкового масла, 150 г родзинок, 2 стакани молока, 4 столові ложки цукру, дрібку солі, чайну ложку ванільного цукру і 30 мл води. Гарбуз нарізати кубиками, залити водою та додати 1 ст. л. цукру. Все змішати й запікати в духовці годину. Тим часом змішати молоко з яйцями, ванільним цукром, трьома столовими ложками цукру та дрібкою солі. Промити рис і змочити окропом родзинки. Через годину дістати гарбуз, розім’яти його, туди ж додати рис, родзинки, молочно-яєчну суміш, вершкове масло. Все ретельно перемішати й відправити в духовку ще на 1,5 години.