Головна » 2023»Листопад»9 » «Страви з гарбуза у традиціях та обрядах Чернігівщини»: смажимо зрубці
«Страви з гарбуза у традиціях та обрядах Чернігівщини»: смажимо зрубці
10:50
У межах онлайн-проєкту «Традиційні страви Чернігівщини» продовжуємо публікувати матеріали, що надійшли із Сухополов’янської громади. Інформацію для цього допису надав художній керівник Охіньківського будинку культури (село Охіньки) Сергій Садовий. Старовинний рецепт переданий у спадок від його прабабусі Матрьони Димидівни Салогуб (1905 р. н.).
У публікації максимально збережено авторську лексику та орфографію.
Зрубці з гарбузами
Нам знадобиться 400 г борошна, 50 мл олії, 150 мл окропу, дрібка солі, 150 г м’якоті печеного гарбуза, по 100 г бринзи і дроблених горіхів, 2 зубчики часнику (давленого), зелень (кріп). У просіяне борошно додаємо щіпку солі, перемішуємо, добавляємо окріп та олію. Замішуємо тісто. Начинка: змішуємо м’якоть гарбуза, бринзу, горіхи, часник, кріп, солимо та перчимо. Все ретельно перемішуємо. Розкатуємо тісто і ріжемо на квадратики. Накладаємо начинку, згортаємо тісто, формуючи трикутнички. Смажимо на олії до готовності.